Kuvakertomusta Sielunhoitoterapia 2017 -seminaarista

28.04.2017


Perjantai-illassa saimme kokea yhteyttä toivelaulujen siivittämänä. Kalevi Rautjoki johdatteli mainiosti musiikin hoitamaan meitä – illan teeman mukaisesti. Esille kumpusivat elämässämme sisintä koskettaneet virret ja hengelliset laulut; näitä jaoimme toisillemme sanoin, hymyin, kyynelin. Yhdessä laulaen, tuntoja sävelmiksi pukien, ja lopuksi kiitollisin mielin toisiamme siunaten.


Anja Kuhno, Kalevi Rautjoki ja Marjatta Ollikainen.  


Lauantaina estradille astui ensimmäisenä Kaisa Heikkilä, aiheenaan ”erityisherkkyys”. Voimavara, lahja vai taakka…?, näihin ja muihinkin kysymyksiin saimme vastauksia sekä uusia oivalluksia. Kuulimme myös kokemusasiantuntijan puheenvuoron, eli itsessään erityisherkkyyttä tunnistavan henkilön kuvausta omasta elämästään.


Helena Parviaisen upea tanssillinen esitys. Tämä toimi oivallisesti erityisherkkyysluennon avaajana – ja Helena kertoikin, että hän ammensi tanssiinsa syvyyttä sekä tunnetta yleisön vaikuttavasta läsnäolosta.


Lauantaipäivältä yleisöä Kiponniemen suuressa salissa, kuutisenkymmentä osallistujaa luentoa seuraamassa.


Seminaaripäivien aikana oli verraton mahdollisuus tavata tuttuja, sekä tehdä vaikkapa kirjaostoksia.


Lauantain iltapäivään lähdettiin Evelyn Hynysen luennon myötä; teemalla ”anteeksianto”.


Anteeksiantoa käsiteltiin bibliodraaman keinoin, Evelynin opastamana, Joosefin elämänvaiheiden taustalta. Tässä veljekset ovat tulleet Egyptiin Joosefia tapaamaan.


…jatkoa edelliseen, Jaakob sai kohdata Joosefin Egyptissä ja nyt hän siunaa Joosefin pojat Efraimin ja Manassen.


Sielunhoitoterapian koulutustahojen esittäytymiskierroksen aloitti Samaria Akatemia.  


Mikko Takala kertomassa Samaria Akatemian koulutuksesta, sekä tämän koulutuksen sisällöistä.


Tor Spiik edusti CHC ry:tä. Tämä yhdistys mm. akkreditoi Samaria Akatemian ratkaisukeskeistä kristillistä sielunhoitoterapeutin koulutusta.


Toisena esittelyvuorossa oli ”Sovintoon elämän kanssa” –koulutus, jossa koulutuksen mallin pohjana on käytetty aiempaa ”RE”- ”Rikotusta eheä”-koulutusta .


Marjatta Ollikainen avasi edellä mainitun koulutuksen sisältöä ja asettaa tässä ”lipun” koulutuspaikkakunnan, eli Kalajoen kohdalle.


Kolmantena vuorossa oli ”Lähellä ihmistä - terapeuttisen sielunhoidon koulutus”.


Aila Lankinen johdattelemassa kuulijoita tämän Perheniemen koulutuksen sisältöihin.IK- opisto, (Iso Kirja –opisto), oli neljäntenä koulutustahona esittelyssä; ”Terapeuttisen sielunhoidon koulutus”.


Eeva Vainio toi terveisiä Keuruulta, kertoen IK-opiston sielunhoitoterapian koulutuksesta.


Kajaanista kartalle saatiin viidennen koulutustahon ”lippu”. Evelyn Hynynen esitteli Rauhan Majatalossa tapahtuvaa MU-sielunhoitoterapeutin koulutusta. MU on lyhennys sanoista "Matkalla Uuteen".Kuudes koulutuksen esittely vei kuulijat pohjoiseen, Oulun korkeudelle. Täällä Resona ry aloittaa toimintaansa ja koulutusta; voimavarakeskeisen sielunhoitoterapiamallin pohjalta.Ritva Huusko avasi Resona ry:n koulutuksellista sisältöä tästä pilottikoulutuksesta, sekä ajatuksista ja näkymistä tämän taustalta.


Seitsemäntenä ja viimeisenä esittelyvuoron sai Suomen ACC – joka toimii kristillisen terapiatyön ja sielunhoitokoulutusten kattojärjestönä Suomessa. ACC tarjoaa sekä sielunhoidon koulutukselle, ja koulutuksen käyneelle henkilölle mahdollisuuden akkreditointiin. ACC:n toimintaan on vakiintunut joka toinen vuosi järjestettävät koulutus- ja konferenssipäivät, kaikille kristillisestä terapiatyöstä ja sielunhoidosta kiinnostuneille. Seuraava tapahtuma on 19.-21.1.2018 Lahdessa.  


Marjatta Ollikainen kertomassa ACC:n terveisiä.


Suomen sielunhoitoterapeutit ry:n hallituksen erovuorossa olleet puheenjohtaja Tiina Strengell ja varapuheenjohtaja Aila Lankinen ovat tässä nykyisen hallituksen puheenjohtajan Hanna Ikosen ja jäsenasiainhoitajan Anja Kuhnon kukitettavina. Tiinan ja Ailan tehtävät hallituksessa päättyivät 31.12.2016.


Koulutustahojen esittelijät merkitsivät kartalle omat koulutuspaikkakuntansa. Tästä näet, miten koulutukset sijoittuvat Suomessa.Seminaari päättyi sunnuntaina messuun. Kalevi Rautjoki ja Kaisa Pihlajamäki toimittivat Taize-lauluihin sovitellun messun, jossa meitä oli mukana 25 osallistujan joukko. Lounaan jälkeen toivotimme turvallista ja siunattua kotimatkaa. Kaunis kiitos kaikille seminaarissamme mukana olleille – saimme nauttia evästä eri muodoin, sekä kokea siunattua yhteyttä! Te jokainen teitte tästä ainutlaatuisen omalla läsnäolollanne, kiitos.  Ja muistathan, että toiveissa on tavata jälleen kahden vuoden kuluttua, jos Luoja sen meille suo.

Kuvat: Liisa Hovi